You are here

Predloženi za Državno!

 

Županijski LiDraNo održan je 15. veljače u Kazalištu lutaka Zadar u režiji Osnovne škola Krune Krstića koja je bila izvrstan domaćin.

Predloženi za Državno!

Na ovogodišnjem županijskom LiDraNu nastupilo je ukupno 140 učenika iz 23 osnovne škole Zadarske županije pod vodstvom 39 mentora. Našu školu predstavili smo digitalnim školskim listom Bartulin (urednica Petra Šoša) i samostalnim novinarskim radom Brusite svoje znanje (učenica Maja Benić). 

Oduševljeni bubamarom

Na samom početku programa obratila nam se ravnateljica OŠ Krune Krstiće poželjevši svima što bolje predstavljanje. Poručila nam je još i da smo svi pobjednici bez obzira na ishod jer je ovo smotra kreativnosti i novih iskustava. Ovogodišnji LiDraNo otvorio je pročelnik Ivan Šimunić koji je istaknuo da je ova smotra afirmacija hrvatskog jezika, naše kulture, identiteta. Oduševila nas je lutkarska predstava Nezadovoljna bubamara; izvrsni mali lutkari i pjevači. Učenici škole domaćina izveli su i jednu plesnu točku, a čuli smo i izvedbu trubačkog kvarteta. 

Trud se nagradio

Nakon uvodne priredbe slijedilo je predstavljenje radova. Učenica Maja Benić pročitala je svoj novinarski rad, a učenica Petra Šoša predstavila je Bartulin. Svidjela nam se atmosfera LiDraNa. Za vrijeme odmora, dok smo čekale rezultate, družili smo se s učenicima drugih škola. Bile smo jako sretne kad smo čule da idemo dalje, tj. da smo predloženi za državnu razinu. To ne znači da putujemo, ali za nas je ovo nešto veliko. Trud se nagradio. Maja je čak i kriknula od oduševljenja kad su pročitali predložene radove. 

Čašćenje

Petak. Jedva smo čekali Novinarsku. Odlučili smo se počastiti. Učiteljice Ana Lisica i Vlatka Ignac sve su pripremile. Pravo iznenađenje. Mali i veliki novinari bili su oduševljeni uspjehom, a i čašćenjem. Bilo je uistinu veselo. Još su "pali " i neki članci jer nema stajanja, u školi se stalno nešto događa.

Zahvaljujemo ovim putem na suradnji svim našim novinarima, suradnicima i učiteljima. Hvala vam, i vi ste zaslužni za naš uspjeh!

 

Pripremile: Maja Benić i Petra Šoša, 7.razred