You are here

Božićni sajam

 

Održan prvi Božićni sajam

Da škola nije samo mjesto učenja, ispita, vrednovanja... pokazao je naš ovogodišnji Božićni sajam koji se održao 22. i 23.12. u holu naše škole.

- Ideja je došla u tren, spontano. A da se sve dobre stvari dogode slučajno, ovaj događaj je pravi dokaz. Važno je bilo krenuti, napraviti plan i početi raditi. Svima se svidjela ta ideja, kako učiteljima, tako i učenicima. Mislili smo da će prvu godinu ponuda biti skromna, siromašna… ali zapravo je bilo suprotno. Veliki dio kolega sa svojim učenicima „bacio“ se na posao. Ideja nije nedostajalo. Osim, očekivano, učenika razredne nastave, uključilo se i jako puno učitelja i učenika predmetne nastave. Svatko je kroz svoj predmet pokazao kreativnost i napravio prigodan ukras. Cijene su bile simbolične, jer smo htjeli učenicima pokazati da se svaki rad isplati. Novac dobiven od prodaje namijenjen je potrebitim učenicima naše škole - rekla nam je jedna od organizatorica sajma, učiteljica Elza Nadarević-Baričić koja je na tu ideju došla s učiteljicom Dušankom Dujić s kojom zajedno vodi Mrašku, školsku zadrugu.

"U školi toplije"

Mi, učenici, uživali smo u pripremi i prodaji ukrasa. Svaki detalj brižno smo slagali, uljepšavali i dotjerivali štandove. Svi su učenici željeli sudjelovati u uređenju i u prodaji pa smo se smijenjivali. Ta dva dana u školi je bilo nekako drugačije, toplije… u holu škole svirale su božićne pjesme, a vrhunac događaja bila je priredba U susret Božiću. Uglavnom, sajam je bio više nego uspješan, a sljedeće godine sigurno će biti još bolji jer mašte ne nedostaje.

Pripremila: Justina Colić, 7.razred