You are here

Lino višebojac u OŠ Bartula Kašića: brat i sestra na postolju!

 

Brat i sestra na postolju!

Malo tko je očekivao da će od 24 natjecatelja baš brat i sestra, Ivana i Stipe Radović, odnijeti pobjedu. Očito u obitelji Radović stasaju pravi sportaši. Pa krenimo od početka...

Bogat program

Kao što smo već pisali, u našoj školi već su danima tekle užurbane pripreme jer je naša škola odabrana da bude domaćin Lina višebojca. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Jazine, 6. travnja 2017.

Prije samog sportskog dijela svim nazočnima obratila se ravnateljica Katica Skukan, a učenici naše škole izveli su zanimljiv program. Nastupali su:

1. Paula Kalcina: Dunav - učenica 3.a razreda

2. Lino višebojac - plesna točka, učenici 3.c razreda

3. Miriam Salopek: Hajde da ludujemo, učenica 5.c razreda

4. Vatreni drugaši: Neopisivo, svi dječaci drugih razreda

5. Cvita Miočić: učenica 7.e razreda sa sastavom "Svijet po mom"

Voditelj Lino višebojca rekao je da nije mogao vjerovati koliki talent imaju učenici naše škole i da je očito istina da u Zadru djeca nauče prije pjevati i igrati košarku nego govoriti. Naši učenici bili su stvarno izvrsni!

Sportaši - gosti

Natjecanje su otvorili naši gosti sportaši  Barbara Ružić – Jelić - odbojka, Ana Mandić - košarka, Šime Fantela - jedrenje i Jakov Vladović - košarka. Što ih je motiviralo da dođu i koju poruku imaju za naše učenike, odgovorili su našoj novinarki Chiari Ćustić.

Šime Fantela nam je rekao:

'Izuzetna mi je čast sudjelovati na tako velikom natjecanju. Bitno je da djeca i mladi sudjeluju u sportu. Sport nas nauči o radu i disciplini. U sportu se stekne mnogo prijatelja.'

Barbara Ružić Jelić:

'Već sam prije sudjelovala u Linu višebojcu na otoku Pagu.  Vrlo mi je drago doći na ovakva natjecanja jer su djeca u pitanju. Potrebno je da se djeca bave sportom prvenstveno radi zdravlja i druženja.'

Jakov Vladović:

'Došao sam na ovo natjecanje radi sporta i druženja. Bitno je da se djeca bave sportom radi upoznavanja i zdravlja.'

Anu Mandić pitali smo i kako se osjeća kao bivša učenica naše škole:

'Motivirala su me ova djeca i izuzetno mi je drago da se ovako velik broj djece bavi sportom. Bila sam učenica vaše škole i profesor Zoran Veselinović me uputio u košarkaški život.'

Bučno i veselo - proglašenje najboljih

Nakon uvodnog programa, počelo je natjecanje i navijanje. Petaši i osmaši protiv šestaša i sedmaša, individualna natjecanja, natjecanje dobrovoljaca iz publike protiv poznatih sportaša... Cijela dvorana bila je ispunjena glasnim navijanjem, pjesmom i veseljem koje se rijetko viđa u našoj školi. Nakon 'velikih' i učenici od prvog do četvrtog razreda su došli na svoje. Natjecali su se grupno, dječaci protiv djevojčica. Na kraju, proglašeni su pobjednici.

Za najbolje navijače proglašeni su učenici 8.d razreda, a najbolji transparent osmislili su učenici 7.a razreda. Voditelj je rekao da ovako orginalan transparent nije vidio u svim sezonama do sada. Najbolji sportaši su Ivana Radović (učenica 6.e razreda) sa 140/200 bodova i Stipe Radović (učenik 7.c razreda) sa 130/200 bodova. Oni putuju u petom mjesecu u Ivanić Grad gdje će predstavljati našu školu u velikom finalu Lina višebojca. Bravo za sve učenike Bartula!

PripremilI: Donata Mikulić, Chiara Ćustić, Lovre Šoša, 5. i 6. razred