AKTIVNOSTI

Šesto zlato!

Još jedna medalja za školsko ulje

Šesto zlato!

Na Međunarodnoj manifestaciji maslinara Meditarana u Splitu naše je školsko ulje dobilo zlatnu medalju.

Niz zanimljivih tema

Na skupu u Splitu našu školu predstavljale su dvije učiteljice, zadrugarke: učiteljica Dušanka Dujić i Elza Nadarević-Baričić. Svečani skup u Splitu otvorio je gosp. Sinaj Bulimbašić, voditelj Saveza maslinara i uljara. Nakon toga slijedili su pozdravni govori predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Savjetodavne službe  i župana Splitsko- dalmatinske županije.

​Osim dodjela nagrada i priznanja za uspješne maslinare, bio je organiziran i stručni skup na kojemu je bilo jako zanimljivih tema. Najzanimljivija tema bila im je, kako kažu, dr. Ivice Vlatkovića, poznatog maslinara i liječnika – Metabolički sindrom i maslinovo ulje u prevenciji njegovih posljedica. Učiteljice su ga pozvale da održi to predavanje i u našoj školi, na što se on vrlo rado odazvao.

Kušanje ulja i iznenađenje

Nakon stručnog skupa imale su priliku prisustvovati i kušanju nagrađenih sorti maslinovih ulja te delicija od ploda masline. Najuzbudljiviji trenutak bio je uručenje diploma i medalja za ekstra djevičansko maslinovo ulje miješane sorte (Maslina Split 2017.). Šesta zlatna medalja! Osjećale su se sretno i ponosno jer smo dobili još jedno veliko priznanje za naš maslinik i  naše maslinovo ulje. To je zasluga svih naših učenika i učitelja, maslinara, stoga čestitamo svima!

Priemila: Korina Vulić, 6. razred

 

Foto: Elza Nadarević Baričić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: