VIJESTI

Probudio se ČiTko

ČiTko uskoro počinje s radom

Probudio se ČiTko

Od ove školske godine probudio se iz sna naš Čitateljski klub ČiTko. Ugasio se davne 2014. godine zato što su učenici prestali dolaziti na okupljanja. Zainteresirani učenici sastajali su se u knjižnici, a voditeljica je bila učiteljica Ana Lisica.

Želimo oživjeti Čitateljski klub jer današnja djeca sve manje čitaju, ne zanimaju ih knjige, teško se koncentriraju na duže čitanje, knjige su zamijenile društvene mreže i novi interesi. Smatramo da djeca moraju više čitati kako bi im se bolje razvila mašta, da bi naučili nove pojmove i kako bi se lakše snalazili u budućnosti.

Angažirali smo se mi novinari. Pokušavamo napraviti logo kluba i dizajnirati novog ČiTka. Učenica 6. razreda Lana Skroče napravila je skicu novog loga i uskoro ćemo ga digitalizirati. Još odabiremo boje i linije.

ČiTko napreduje

Čitateljska okupljanja održavat će se jednom u dva mjeseca u školskoj knjižnici. Vodit će ih učiteljica Ana Lisica, knjižničarka Irena Stojanov, ali mogu doći i svi zainteresirani učitelji. Uskoro će krenuti prva objava, naslov prve knjige i datum održavanja ČiTka.

Na vama je, dragi učenici, da dođete, pročitate zadanu knjigu i o njoj ćemo razgovarati… možda uz kokice, bombone… tko zna.

A zašto ČiTko? Čitati tko hoće, voli, želi…

Pripremili: Frane Mišković i Martina Beriša, 6. razred

Foto: Bartulin

%d blogeri kao ovaj: