UZ Maraška ide dalje

Predstavljamo Učeničku zadrugu Maraška koja i ove godine planira niz aktivnosti

UZ Maraška ide dalje

Naša Učenička zadruga “Maraška” osnovana je u ožujku 2015. godine. Svoj rad razvijamo kroz sedam radionica: likovna radionica, radionica s prirodnim materijalima, izrada ukrasnih i uporabnih predmeta, radionica salvetne tehnike, ručni rad, mladi maslinari te ljekovito i aromatično bilje.

Voditeljica naše zadruge je učiteljica Dušanka Dujić. Rekla nam je da su ove godine primili učenike 6., 7. i 8. razreda. Ima i novih lica. Ove godine imaju jako puno planova. Prvi korak im je otići u grad na Dane jeseni. Ove godine napravili su liker, marmeladu i sok od maraške. Sastaju se ponedjeljkom, utorkom i petkom zbog velikog interesa, ali i epidemioloških mjera, da se ne miješaju odjeljenja. Tada cijela škola zamiriše mirisom lavande.

Ubrzo je i berba maslina pa smo i to planirali. Rasporedili smo učenike i učitelje da u srijedu 27.10. beru masline – rekla je učiteljica Dušanka.

Polako, ali sigurno UZ Maraška ide dalje. Nakon velikog uspjeha, nagrade Grada Zadra, imaju još puno toga za napraviti i pokazati.

Pripremile: Laura Radić i Mihaela Šarić, 6. razred

Dio članova UZ Maraška
U školskom vrtu
U masliniku
Kreativni radovi

Foto: Bartulin

%d blogeri kao ovaj: