PREPORUKE

Djedov veliki bijeg

Učenik šestog razreda Frane Mišković preporučuje knjigu o ljubavi djeda i unuka

Djedov veliki bijeg

 

Djelo Davida Walliamsa Djedov veliki bijeg knjiga je koja govori o dječaku Jacku i njegovu djedu koji je nekoć bio letački as u Drugom svjetskom ratu. No, sada je samo umirovljenik u staračkom domu „Vila Sumrak“  kojeg vodi zla ravnateljica Savine. U tom staračkom domu njegovateljice, pa i sama ravnateljica, loše se odnose prema Jackovu djedu i ostalim umirovljenicima. Stoga je Jack odlučio pomoći djedu u bijegu.

Preporučujem ovu knjigu zato što je humoristična i poučna. Svidio mi se karakter dječaka jer je hrabar i snalažljiv. Mislim da bi se današnja djeca trebala više družiti s njihovim djedovima i bakama jer od njih mogu puno toga naučiti.

Ova knjiga prepuna je zanimljivih ilustracija Tonya Rossa na gotovo svakoj stranici. Ključne riječi naglašene su na specifičan način, a to je i razlog zašto knjiga ima puno stranica (skoro svaka stranica većinom je popunjena slikama, a i font slova prilično je velik). Po mom mišljenju, vjerujem da će se ova knjiga svidjeti većini djece od 10 do 15 godina. Preporučujem je.

Pripremio: Frane Mišković, 6. razred

Foto: internet, Bartulin

%d blogeri kao ovaj: