AKTIVNOSTI

Zadarske NADE državni prvaci!

Mladi vaterpolisti VK Zadar 1952 na državnom prvenstvu osvojili zlato

Zadarske NADE državni prvaci!

U Šibeniku se od 4. do 6. travnja održalo Prvenstvo Hrvatske u vaterpolu. Zadarski vaterpolisti do 12 godina osvojili su državno prvenstvo. Među njima su Roko Markulin i Karlo Kulišić, obojica učenici 5. d razreda naše škole. Stoga smo potražili naše zlatne dečke.

Najbolji golman

Treniram od 2015. godine. Gledao sam Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2015. godine i kako su naši vaterpolisti igrali te osvojili medalju. To me motiviralo. Od tada treniram pet dana u tjednu, a ponekad i subotom – kaže Roko Markulin o svojim početcima.

Roko brani za svoju ekipu i na ovom turniru osvojio je pehar za najboljeg golmana. Ukupno su odigrali sedam utakmica, a posljednju, ključnu, protiv Primorja, dobili su rezultatom 19:7.

Biti golman nije lako. Dobijem i dosta udaraca. Vaterpolo je grub sport. Ponekad i organiziram igru, vičem, zovem igrače: Mrkva, Ante, plivaj lijevo… – priča Roko.

A tko je Mrkva?

Karlo Kulišić, među svojim vaterpolistima zvan Mrkva, također je dio ove uspješne ekipe. Igra lijevoga vanjskoga, ma, sve po potrebi, kaže. Igraju i u drugim kategorijama unutar svoga kluba.

Oduvijek sam volio plivati. Plivanje je moj život. Kad sam bio mali, moji su mi roditelji govorili da je plivanje zdravo. Najprije sam s tatom gledao utakmice, a onda sam poželio vaterpolo i trenirati. Navikao sam na zahtjevne treninge svaki dan. Samo se treba dobro organizirati – kaže Karlo.

Igrao sam 3/4 posljednje utakmice, a najrađe bih bio igrao cijelu, kaže naš vrijedni vaterpolist. Klub je osnovan 1952. godine, a 2007. Zadar je dobio pravi bazen. Dotada su se odvijali “suhi treninzi”, ali to nije to – dodaje Karlo kao pravi poznavatelj povijesti svoga kluba. Nakon ovog uspjeha posjetio nas je i gradonačelnik. Proslavili smo to tortom. Svi kažu da smo čudo – zaključuje Karlo Kulišić.

Slavlje s gradonačelnikom

Naš trener Ivo Radetić rekao je da smo najbolja generacija koju je ikada imao. Naš suigrač Ante Đonđivić proglašen je najboljim igračem. Lani smo osvojili drugo mjesto u Vukovaru, ove godine smo prvaci… sigurno je da želimo igrati i dalje ovako dobro… opravdati naslov – kaže na kraju Roko.

Roko i Karlo odlični su i učenici. Zajedno su se na kraju složili da su izvrsna ekipa i van bazena; prijatelji su, druže se… Možda je i to, osim vrijednih vaterpolista, odličnog trenera i mukotrpnog rada, razlog tako usklađenog tima u bazenu i uspjeha naših zadarskih Nada.

Roko i Karlo s razrednicom Ines Čakarun Tokić

Naši zlatni dečki 

Roku i Karlu čestitamo i mi! Bravo!

Redakcija Bartulina

Foto: Bartulin

Uspjeh su popratili mnogi mediji.

https://www.24sata.hr/sport/vaterpolska-senzacija-zadrani-su-prvi-put-prvaci-hrvatske-623274

https://www.zadarskilist.hr/clanci/08042019/zlato-nadama-zadra-1952

http://www.057info.hr/sport/2019-04-10/generacija-koja-ce-tek-ispisati-najsvjetlije-stranice-zadarskog-vaterpola

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: