ARHIVA

Muze Novigradskog proljeća 2017.

Učenice i učiteljice naše škole sudjelovale na Novigradskom proljeću

Muze Novigradskog proljeća 

Ovogodišnje Novigradsko proljeće održalo se od 1. do 8. travnja. Tema je bila “MUZEJ MUZA“, a “muze” koje su predstavljale našu školu bile su učenice: Eva Knežević, Marcela Nekić i Ecija Tudorović te učiteljice: Elza Nadarević Baričić i Ana Lisica.

Muze inspiracija

Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće nudi niz radionica. Učiteljica Elza sudjelovala je  u Radionici slikovnice, učiteljica Ana u radionici Novine na internetu, Ecija i Marcela plesale su u Plesnoj, a Eva je u Filmskoj snimala filmove. Sve su, kažu redom, uživale, učile, upijale novigradska iskustva. Svaka radionica na svoj način poigrala se s temom muza.

Krenuli smo iz Zadra spremni i presretni. Čim smo došli u hotel, stekli smo nova prijateljstva s učenicima koji su isto sudjelovali na Novigradskom proljeću. Ja sam bila u Filmskoj radionici i jako mi se svidjela. Na početku smo napisali scenarij i krenuli na posao. Ubrzo smo nabavili rekvizite i kameru. Treći dan smo krenuli snimati. Ja sam glumila grčku boginju (muzu) glazbe. Zabavili smo se snimajući i uživajući u radionici. Imali smo i slobodnog vremena i svi smo se s Filmske rdružili. Svaku večer imali smo večernji program, npr. kviz, disko, zabavne igre… Novigradsko se ne može tek tako opisati, stvarno treba tamo otići i shvatiti tu energiju. Nadam se ponovnom povratku u Novigradsko sljedeće godine – rekla nam je učenica Eva Knežević.

Dogodine opet

Ecija i Marcela oduševljene su Plesnom radionicom; naučile su nešto novo, stekle nova prijateljstva i dobro se razgibale. Na povratku u Zadar već su smišljale motivacijska pisma za dogodine. Učiteljica Elza rekla nam je: “Drugu godinu sam na Novigradskom proljeću, lani sam sudjelovala u Scenskoj radionici. Ove godine prijavila sam se u Radionicu slikovnice i mislila sam da će to biti jedna puno mirnija atmosfera, međutim sve pršti od energije i adrenalina, kreative, radi se, što bi rekli, sto na sat. Oduševljena sam  novim stvarima, novim idejama.  Već se unaprijed veselim sljedećem Novigradskom proljeću. Voditeljica je bila baš onakva kako meni odgovara – dinamična, djeca kreativna, pametna, pristojna. Čista petica! Drago mi je i da su naše učenice “profitirale”, to je jednostavno tako u Novigradu, učiš i uživaš.”  Učiteljica Ana već je četvrtu godinu sudionica, ali kaže da se uvijek može nešto novo naučiti, obogatiti se.

Svi se nadaju novom proljeću u Novigradu jer je ta škola, kažu, posebna škola – škola mašte, kreativnosti i zabave.

Pripremila: Chiara Ćustić, 6. razred

Foto: Elza Nadarević Baričić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: