Steam tjedan u Zadru

I naši učenici na Steam tjednu

Steam tjedan u Zadru

Učenici 7. a, 7. b i 7. c  razreda naše škole u pratnji profesorica Natalije Zvelf, Dušanke Dujić i Marine Rados sudjelovali su u brojnim kreativnim radionicama u sklopu STEAM tjedna u Zadru koji se odvijao u dvorištu OŠ Petra Preradovića u vremenu od 27. do 29. ožujka 2019. godine.

Program je uključivao razne kreativne radionice koje imaju za cilj popularizaciju znanosti u odgojno-obrazovnom sustavu te razvijanje vještina i kompetencija učenika u području tehnike te informacijskih i komunikacijskih znanosti. Za ovako zanimljivo događanje u našem gradu zaslužni su : FabLab, Carnet, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Znanstveno edukativan zabavan centar Zagorje, Hrvatsko interdisciplinarno društvo, Školska knjiga i OŠ Petra Preradovića.

Naši sedmaši izrađivali su drvene sove koje svijetle, učili o DNA analizi, izradili svoj DNK, sudjelovali u kreativnim radionicama SciFablab iz Trsta, kriptografiji, 3D-olovkama, kreativnom kodiranju…

Najviše mi se svidjelo što smo iz otkrivali svoj DNK iz pljuvačke. Volim ovaj način učenja kada doznam nešto na licu mjesta, a ne samo iz knjiga – rekla je učenica Zara Tolja. Najviše mi se svidjela izrada sova – dodala je Marta Vrkić, a Josip Kostović bio je oduševljen Baltazarom kao maskotom.

Nadaju se sedmaši se da će i dogodine moći istražiti i izraditi nešto novo.

Pripremila: Marta Viduka, 7. razred

 

Foto: Natalija Zvelf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: