VIJESTI

Lidranovci 2019.

U Osnovnoj školi Stanovi održan gradski LiDraNo 2019.

Lidranovci 2019.

U Osnovnoj školi Stanovi 1. veljače 2019. održan je gradski LiDraNo. Sudjelovalo je devet gradskih škola. Učenici naše škole ove godine predstavili su se u svi izrazima.

Nakon kratke priredbe sudionicima smotre obratio se ravnatelj OŠ Stanovi Markica Perić. Pročitao je pjesmu “Tvoja staza” i na taj se način izvedbom i stihovima približio učenicima, ohrabrio ih. Smotru je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj i grada Zadra, Joso Nekić, koji je naglasio važnost izvannastavnih aktivnosti i razvoja talenata.

Našu školu predstavljali su učenici 3. a razreda: Iva Crnjac, Roko Lazanja, Matija Validžič, Mia Budiša, Marta Kovačević, Gabrijel Žunić, Domagoj Librenjak i Cvita Klarić koji su izveli igrokaz Boje prijateljstva. Njihova je mentorica učiteljica Elza Nadarević Baričić.

U pojedinačnom dramskom-scenskom izrazu školu su predstaila tri učenika: Jasna Hilje (2. razred), Domagoj Perica (5. razred) i Ecija Tudorović (7. razred). Njihove su mentorice učiteljice: Zdravka Viduka, Ines Čakarun Tokić i Meri Popović.

U literarnom izrazu nastupio je učenik Luigi Rados. Mentorica mu je učiteljica Meri Popović.

U novinarskom izrazu školu su predstavile tri učenice: Kiara Lemezina (6. razred), Lada Lukšić (6. razred) i Donata Mikulić (7. razred). Njihova je mentorica Ana Lisica.

Bartulići lidranovci zadovoljni

Članovi prosudbenih povjerenstava ovogodišnjeg gradskog LiDraNa koji su vrednovali učeničke radove i izvedbe bili su: u literarnom izrazu – Vlatko Majić, Marijana Roščić i Vesna Karuza, za dramsko-scenski skupni izraz – Teodora Vigato, Gabrijela Meštrović Maštruko i Maja Šimić, dramsko scenski pojedinačni izraz prosuđivali su Josip Mihatov, Žana Bumber i Vinko Radovčić, a u povjerenstvu za novinarski izraz sjedili su Ivica Nevešćanin, Žana Ljuština i Slavica Kovač. Iako je na ovogodišnjem LiDraNu prijavljeno nešto manje radova nego lani,  članovi prosudbenih povjerenstava u svim izrazima pri objavljivanju rezultata rekli su da je konkurencija bila iznimno jaka.

Učenici naše škole mogu biti zadovoljni jer su svi osim jednog učenika prošli na županijsku razinu. Županijska razina održat će se u Obrovcu, 19. veljače 2019. Nakon te razine objavit ćemo detaljno imena i radove učenika koji su konkurirali.

Boje prijateljstva

 

Učenici i mentorice

Pripremila; Lada Lukšić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: