S kruhom u ruci u Dom sv. Frane

U sklopu Dana kruha posjetili i razveselili štićenike Doma sv. Frane

S kruhom u ruci u Dom sv. Frane

Vjeroučenici 2. b, 2. d i 6. d razreda krenuli su nakon blagoslova kruha, plodova zemlje i rada čovjekovih ruku s kruhom u ruci, plodovima u košaricama, u Dom sv. Frane, dom za odrasle osobe. Učiteljice u pratnji bile su Katarina Matak, Zdravka Viduka, Nikolina Jurić i vjeroučiteljica Ljiljana Elek.

Vjeroučenici – hodočasnici

Od škole do Doma Sv. Frane nosili su učenici blagoslovljeni kruh starim i nemoćnim osobama. Može se reći da su taj dan vjeroučenici bili hodočasnici.

U Domu su nas lijepo primili, darovali smo im blagoslovljeni kruh i razveselili smo ih recitacijama, pjesmom i igrokazom.

Adrian Jureško  pročitao je stihove pjesmice„Zašto volim svoju baku ?“ Vita Zorica pjevala je pjesmu Zadarska bajka. Jasna Hilje, Tonka Petričić i Manuela Trošelj krasnoslovile su stihove Moderna baka.

Vjeroučenice 6. d razreda izvele su prigodni igrokaz Dani kruha u obitelji Kruščić.  Zatim smo svi zajedno pjevali pjesme: Škola, Limači i Kad si sretan.

Samotna pohodi

Odrasli su pažljivo slušali male izvođače koji su izmamili osmjeh na njihovim licima. Vjeroučenici su radosno prilazili odraslim osobama i darivali ih kruhom, pitali su ih kako su, koliko imaju godina, malo s njima razgovarali.

Bio je to vrhunac onoga što učimo u školi, u svim predmetima, na poseban način u vjeronauku „Kruh svoj s gladim dijeli, tužna razveseli, samotna pohodi…“

Pozvali su nas da ih opet malo razveselimo i unesemo malo dječjeg žamora u njihove prostore.

Osvježeni ukusnim sokom, ispunjeni novim doživljajima radosno smo krenuli Kalelargom, preko mosta, kroz Vruljicu do škole kako bismo zaokružili svoje hodočašće.

Pripremila: vjeroučiteljica Ljiljana Elek

Foto: Ljiljana Elek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: