AKTIVNOSTI

Trećaši naučili što su to “eksplodirajuće točkice”

U sklopu manifestacije The global math week trećaši ugostili sedmaše

Eksplodirajuće točkice

Dana 30. listopada 2018. učenici sedmih razreda: Ivano Mazić, Andrija Diklan, Dario Ljubičić, Kristijan Šerbeđija, Ivan Rančić, Lucijan Subašić, Anabela Rados, Lana Marušić i Marta Viduka  s učiteljicom matematike Nataljom Zvelf posjetili su učenike trećih razreda i održali predavanje i radionicu „Eksplodirajuće točkice“.

Global  Math  Week

GMW je projekt koji okuplja učenike i učitelje iz cijelog svijeta koji dijele svoja matematička iskustva. Cilj projekta je pružiti učenicima priliku da dožive matematiku u novom svjetlu. Učenici  sedmih razreda su prošle školske godine sudjelovali u projektu i ove školske godine svoje znanje i ideje su željeli podijeliti s ostalim učenicima naše škole. Pokazali su im kako mogu zbrajati, oduzimati pomoću eksplodirajućih točkica i time zadatke učiniti zabavnijim. Učenicima trećih razreda je bilo zanimljivo, aktivno su sudjelovali i poželjeli su da nauče množiti i dijeliti pomoću eksplodirajućih točkica. Učenici sedmih razreda su obećali da će ponovo doći kod njih i pokazati im množenje i dijeljenje na taj novi način.

Osim posjeta učenicima trećih razreda, naši vrjedni  sedmaši snimili su svoj video uradak  na Flipgridu i na taj način pokazali kako se računa pomoću eksplodirajućih točkica.

Pripremila: Marta Viduka, 7. razred

Foto: Natalija Zvelf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: