VIJESTI

Gasi li se Bartulin?

Potpisati ili ne

Gasi li se Bartulin?

Novi zakon o zaštiti osobnih podataka usporio je objavu članaka u Bartulinu. Na čekanju je objava desetak članaka (Dani INA, objava prve slikovnice naše škole, ekskurzija učenika, posjet kazalištu, zadnji dan nastave, priredba Adio, školo, utakmica učenika i učitelja itd.) Što se čeka?

Čekaju se suglasnosti. Brojne suglasnosti za svako objavljivanje imena i fotografija muče učitelje, ali i roditelje. U zadnja dva tjedna roditelji su morali potpisati brojne suglasnosti (za Dane INA, za prijem nagrađenih učenika kod gradonačelnika i župana, za priredbu Adio, školo, za priredbu povodom Dana škole, za ovo, za ono). Roditelji su opterećeni našim zahtjevima, ali mi to moramo učiniti. Nije ni nama učiteljima veselo sa svom tom papirologijom. Još jedna obveza. Brdo papira, privola u torbi, na radnom stolu, u registratoru… kako to već kod učitelja biva. A onda, što ako netko bez suglasnosti „slučajno uleti“ u fotografiju, negdje u pozadini? Ne znamo. Tužba? Što ako na skupnoj fotografiji jedan učenik nema privolu tj. roditelji ne žele potpisati suglasnost? Nema objavljivanja. Redakcija Bartulina pomalo je očajna.

Izgleda da će naši članci dobrano „kasniti“, a fotografija će biti jako malo. I ove školske godine, kao i lani, polučili smo uspjeh na državnom LiDraNu, redovito ažuriramo svoju stranicu, pratimo događaje u školi, a sad smo se gotovo ugasili. Nemojte to dopustiti!

Mi ćemo biti optimistični. S fotografijama ili bez njih, kakogod – idemo dalje, u novu školsku godinu s još više poleta, s jednim satom Novinarske više, unatoč svemu. Dakle: BARTULIN SE NE GASI!!!

A vama želimo dugo toplo ljetoooooo :)!

 

Redakcija Bartulina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: