Državni LiDraNo 2018.

U Primoštenu održan državni LiDraNo 2018.

Sve pohvale novinarima

Ove godine državni LiDraNo održan je u Primoštenu od 19. do 21. ožujka. Učenice naše škole Chiara Ćustić i Lada Lukšić sudjelovale su na ovogodišnjoj smotri LiDraNo. Lada je sudjelovala sa svojim člankom  Mala “Cukrićka”, a Chiara je predstavila naše internetske novine Bartulin. U pratnji im je bila mentorica Ana Lisica.

LiDraNo nije natjecanje nego smotra na kojoj učenici prezentiraju svoju kreativnost, razmjenjuju svoje znanje, iskustva, ali svoje mobilne brojeve. Veselo je bilo u Primoštenu ta tri dana, sve je prštilo od talenata i pozitivne energije.

Bilo mi je jako zabavno i mnogo sam naučila. Upoznala sam puno novih prijatelja. Povjerenstvo, novinari pred kojima smo predstavili svoj rad, bili su jako pristupačni, postavili su se kao prijatelji, ali i mentori, i nismo imali osjećaj da nas procjenjuju. Govorili su nam o našim člancima i rekli da nastavimo tim putem, da pišemo, istražujemo… Pogledala sam predstave, poslušala sve novinarske članke, šetala predivnom plažom i uživala u ljepotama Primoštena. Bilo mi je jako žao kada sam morala otići, ali mi je u isto vrijeme bilo drago jer sam stekla nova prijateljstva i nova iskustva – rekla je Lada Lukšić.

Bila su mi ovo najuzbudljivija tri dana u životu. Od cura iz Zagorja naučila sam što znači beteg (bolest), aufiger (vješalica) i ftič (ptica). Upoznala sam ekipu iz Otočca, Varaždina… ma iz cijele Hrvatske. Povjerenstvo je ishvalilo Bartulin, reklo je da se u školi puno radi, što se vidi iz članaka. Osjeća se zajedništvo i pozitivna energija. Redakcija Bartulina može biti ponosna! Rekli su nam da malo promijenimo logo pa ćemo to još popraviti. Potakli su nas da ovako nastavimo raditi i dalje. Pohvalili su sve zadarske školske novine kojih je najviše na državnoj razini (Koraci, Fontana i Bartulin).

Podržali jedni druge

Najbolje od svega bilo je “spavanje”, cijelu večer družili smo se po sobama, nešto grickali, slušali pjesme i igrali razne igre. No, ipak negdje oko 23. 30 morali smo otići u svoje sobe.  U utorak smo skoro cijeli dan slušali radove i gledali izvedbe naših prijatelja koje smo tamo upoznali. Najbolje mi je što sam razmijenila iskustva s drugim učenicama, o novinama, školi… – rekla je Chiara Ćustić.

Zadarska ekipa držala se zajedno, putovali su istim autobusom, a u Primoštenu bodrili jedni druge. Na povratku je bilo pjesme, viceva, smijeha. Državni LiDraNo poticaj je za dalje, da se radi još više i kreativnije.

Urednice “zadarskih jakih snaga” daju intervju za HRT

Pripremile: Lada Lukšić, 5. razred i Chiara Ćustić, 7. razred

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

%d blogeri kao ovaj: