AKTIVNOSTI

Svjetski dan matematike 2018.

Učenici naše škole obilježili su 7. ožujka 2018. Svjetski dan matematike na platformi www.worldmathsday.com

Svjetski dan matematike 2018.

Svjetski dan matematike besplatno je i zabavno online natjecanje koje okuplja oko 4 milijuna učenika iz cijelog svijeta. Natjecanje mjeri brzinu u računskim vještinama na platformi www.worldmathsday.com. Natjecanje je i humanitarnog karaktera jer sve osvojene bodove zarađene na Svjetskom danu matematike, UNICEF pretvara u novac koji donira potrebitima.

Matematika posvuda

Učiteljice Natalija Zvelf, Marijana Gladović i Vlatka Ignac registrirale su prijavljene učenike i proslijedile učenicima dobivene lozinke. Sudjelovali su učenici 5. d i e, 6. a, b i c, 7. a, b, c, d, e i 8. d razreda. Pomoću lozinki učenici su mogli vježbati i pripremiti se za službeno natjecanje. Tjedan dana prije natjecanja u školskim hodnicima i razrednim grupama glavna tema bila je koliko tko ima bodova i koju je medalju osvojio. Čak su se i dogovarala međusobna natjecanja u računanju u točno određeno vrijeme.

U našoj školi organiziraju se mnogobrojna i raznolika natjecanja iz matematike, ali ovo nam je bilo posebno zabavno – rekao je jedan od sudionika, Lovre Šoša.

Cijeli ovaj događaj odlično je osmišljen. Ima puno mogućnosti za natjecanje, učenici mogu pratiti svoj napredak, čak i naučiti nešto o državama u kojima im se nalaze suigrači – dodaje Josip Kostović.

Iako je najbitnije da je natjecanje humanitarnog karaktera, vesele nas i odlični plasmani prikazani na “HALL OF FAME”. Sedmaši su osvojili 1. mjesto u Hrvatskoj, a visoko 11. mjesto u svijetu! Bravo!

Veselimo se i sljedećem Svjetskom danu matematike!

 

Pripremio: Antonio Grozdanić, 6. razred

Foto: Bartulin i web stranica www.worldmathsday.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: