VIJESTI

Obilježavanje 25. obljetnice VRO Maslenica u Zadru

Učenici 2. a i 2. d razreda sudjelovali u mimohodu obilježavanja 25. obljetnice VRO Maslenica u Zadru

Obilježavanje 25. obljetnice VRO Maslenica u Zadru

U Zadru je bogatim programom obilježena 25. godišnjica vojno redarstvene operacije Maslenica ’93.  Glavna svečanost  započela je budnicom Gradske glazbe Zadar ulicama grada Zadra, te polaganjem vijenaca na Gradskom groblju.

Naši učenici, 2. a i 2. d razreda sudjelovali su u mimohodu ratnih zastava koji je krenuo od spomenika hrvatskim braniteljima u uvali Jazine, preko Trga  kneza Višeslava, Obalom kneza Branimira preko Gradskog mosta do Narodnog trga te Kalelargom do kazališta. Imali smo sreću da smo došli na vrijeme i „ulovili“  dobro mjesto tako da smo mogli jako dobro vidjeti baš svakog hrvatskog vojnika koji je prošao uz nas. Učenici su im veselo mahali hrvatskim zastavicama koje su za tu priliku i napravili.

Šetnja ratnim brodom

Nakon mimohoda otišli smo na zadarsku rivu i pogledali Taktičko – tehnički zbor opreme i naoružanja hrvatske vojske. Tu je bilo jako zanimljivo…. slikati se s pravim vojnicima, sjediti u tenku, šetati po ratnom brodu, popeti se na top… To je bilo nešto što nismo mogli ni zamisliti, da će se ostvariti nama tako malima.

Bio je to za nas dan ispunjen osjećajima i ljubavlju prema našoj Hrvatskoj!

Učiteljice drugih razreda

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: