ARHIVA

Novinari Bartulina snimili svoju prvu radio emisiju

Uz pomoć i podršku učenika Prirodoslovno-grafičke škole novinari Bartulina snimili radio emisiju

Novinari Bartulina snimili svoju prvu radio emisiju

Novinari Bartulina Eva Knežević i Antonio Grozdanić snimili su prvu radio emisiju. Budući da se dosada novinari Bartulina nisu okušali u tom mediju, pomoć su potražili u Prirodoslovno-grafičkoj školi gdje su im sve o snimanju i montaži rekli učenici 3.d razreda, smjera Medijski tehničar, uz podršku njihove nastavnice Anamarije Ivković.

Prva, ali ne i posljednja

Na ideju radijske emisije došla je učiteljica Ana Lisica koja vodi nas novinare. Temu vam i sadržaj prve radio emisije nećemo još otkrivati, ubrzo ćemo emisiju objaviti u Bartulinu.

Želja nam je proširiti Bartulin kao medij koji će imati video i radio vijesti ili priloge, emisije. Nismo za to educirani pa smo pomoć potražili u Prirodoslovno-grafičkoj školi. Tako se rodila jedna krasna suradnja. Učenici Eva Knežević i Antonio Grzdanić posjetili su tu srednju školu i snimili emisiju, montirali je, upoznali se s jednim novim medijem. Nadamo se da ovo neće biti i posljednja emisija. Kako je naša škola ušla u projekt Unaprijeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja koji će obuhvatiti i ovaj način razvoja pismenosti i kreativnosti,  nadamo se opremi i u našoj školi pa ćemo biti još produktivniji – rekla je učiteljica Ana Lisica.

Posjet srednjoškolaca 

Učenici 3. d reazreda Grafičke škole posjetili su nas u našoj školi i pokazali nam svu svoju opremu i kako se snima prilog. Snimili smo tada par izjava jer smo u emisiji imali sugovornike.  Prisjetili su se srednjoškolci  i svojih osnovnoškolskih dana jer su neki pohađali našu školu.

Montaža – rudarski posao

Snimanje je bilo jako zabavno. Trebalo je neke rečenice ponoviti više puta. Kad samo emisiju montirali, sve izjave i razgovore, to je bome potrajalo.

Nisam mislio da je to tako teško i zahtjevno, dugo traje. No, jako je zabavno – rekao  je učenik Antonio Grozdanić koji je bio zadužen za montažu.

Jesmo li napravili dobar posao, uskoro ćete procijeniti sami. Snimili smo prvu radio emisiju i nadamo se da će ih u Bartulinu biti više.

Pripremili: Eva Knežević, 8. razred i Antonio Grozdanić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: