Tradicionalna Večer matematike

5. put održana manifestacija Večer matematike

Tradicionalna Večer matematike

7. prosinca u našoj školi u 18 i 30 h održana je „Večer matematike“, skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici.

Roditelji i djeca sudjelovali su u zabavnim aktivnostima koje otkrivaju često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvarajući nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazujući da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

I ove su godine sudionici obilazili „matematičke stanice“ i odabirali aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima bili su dostupni u svakoj radionici, a „dežurni matematičar“  pomagao je pri njihovoj provedbi. Organizator i idejni začetnik matematičkih večeri je Hrvatsko matematičko društvo, a za uspješnu provedbu u našoj školi zaslužne su učiteljice razredne nastave i nastavnice matematike. Ravnateljica Katica Skukan u pratnji naših novinarki, obišla je sve učenike i roditelje po učionicama i pozdravila ih. Sedmaši su se natjecali na računalima te je najuspješnijima ravnateljica uručila simbolične nagrade koje su pripremile njihove učiteljice i sponzori. Glavni sponzor Večeri matematike postao je IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih). Na njihov poticaj uveli smo i micro:bitove na ovogodišnju Večer matematike.

Oduševljeni učenici

Učenici su dali kratke izjave našim novinarkama. Bez iznimke svi su oduševljeni radionicama, posebno šestaši.

Iva Josipa Marić, učenica 6.d razreda, nam je oduševljeno predstavila igru “5. sekundi”. Sara Barašević i Ena Zekanović, također učenice 6.d razreda dodaju: “I igra Kukala je odična!”. Toni Jurlina nam je dodao za kraj: “Kuhano jaje isto je odlična igra jer je zabavno kad se jaje zategne.” Svi ostali učenici oduševljeno su nam pokazali njihove omiljene igre i rekli našto o njima. Sedmaši su nam izjavili da se i sljedeće godine nadaju kvizu.

Izvrstan odaziv i reakcije od oko 400 učenika jamstvo je za kontinuitet ove manifestacije u našoj školi.

Pripremile: Marta Vrkić i Lana Aurora Vukić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

%d blogeri kao ovaj: