Tradicionalna Večer matematike

5. put održana manifestacija Večer matematike

Tradicionalna Večer matematike

7. prosinca u našoj školi u 18 i 30 h održana je Večer matematike, skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici.

Roditelji i djeca sudjelovali su u zabavnim aktivnostima koje otkrivaju često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvarajući nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazujući da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

I ove su godine sudionici obilazili „matematičke stanice“ i odabirali aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima bili su dostupni u svakoj radionici, a „dežurni matematičar“ pomagao je pri njihovoj provedbi.

Organizator i idejni začetnik matematičkih večeri je Hrvatsko matematičko društvo, a za uspješnu provedbu u našoj školi zaslužne su učiteljice razredne nastave i nastavnice matematike. Ravnateljica Katica Skukan u pratnji naših novinarki, obišla je sve učenike i roditelje po učionicama i pozdravila ih. Sedmaši su se natjecali na računalima te je najuspješnijima ravnateljica uručila simbolične nagrade koje su pripremile njihove učiteljice i sponzori. Glavni sponzor Večeri matematike postao je IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih). Na njihov poticaj uveli smo i micro:bitove na ovogodišnju Večer matematike.

Oduševljeni učenici

Učenici su dali kratke izjave našim novinarkama. Bez iznimke svi su oduševljeni radionicama, posebno šestaši.

Iva Josipa Marić, učenica 6. d razreda, nam je oduševljeno predstavila igru “5. sekundi”.

Sara Barašević i Ena Zekanović, također učenice 6. d razreda dodaju: “I igra Kukala je odična!”.

Toni Jurlina nam je dodao za kraj: “Kuhano jaje isto je odlična igra jer je zabavno kad se jaje zategne”.

Svi ostali učenici oduševljeno su nam pokazali njihove omiljene igre i rekli nešto o njima. Sedmaši su nam izjavili da se i sljedeće godine nadaju kvizu.

Izvrstan odaziv i reakcije od oko 400 učenika jamstvo je za kontinuitet ove manifestacije u našoj školi.

Pripremile: Marta Vrkić i Lana Aurora Vukić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: