3D olovka

Radionica u Gradskoj knjižnici Zadar

3D olovka

Učenici sedmih razreda koji čine grupu izborne nastave informatike (7. a, b i c razred) posjetili su Gradsku knjižnicu s učiteljicama Vlatkom Ignac i Natalijom Zvelf gdje su sudjelovali na radionici “3D olovka” koju je vodio gospodin Milko Belevski, viši knjižničar, voditelj Medijateke.

Što je 3D olovka?

3D olovka je jedna jako neobična olovka kojom možete pisati u 3 dimenzije. Prilikom pisanja plastika se hladi i time omogućava izradu 3D struktura i oblika. Neki od učenika 7. a, b, i c razreda koji su sudjelovali na radionici “3D olovka” rekli su nam svoje dojmove:

Stipe Jurešić 7. b:

Na radionici bilo je odlično. Na početku nam je voditelj na Youtube-u pokazao kratke filmiće na kojima su predmeti koji se mogu napraviti s 3D olovkom. Na stolu uza zid bilo je  puno radova koje su napravili drugi sudionici. Tako smo vidjeli maketu Eiffelovog tornja, Big Bena, leptira, aviona… Stvarno impresivno! Objasnili su nam da makete možemo raditi sa i bez skice, u različitim bojama plastike. Tako sam ja napravio Pikachua i leptira. U knjižnici mi je bilo dobro jer sam mogao biti kreativan.

Josip Kocman 7. a:

3D olovka je nešto nevjerojatno. Ja sam i prije ove radionice vidio 3D olovku. Bez obzira na to i ovaj put sam se zabavio. Smatram da se s 3D olovkom treba upoznati što više djece. Ako planirate kupiti ovu olovku, prvo se dobro raspitajte jer ima olovki koje ne rade dobro. Ipak, sve u svemu, meni je 3D olovka otkriće!

Josip Šumski 7. a:

Bilo je zabavno, iako sam već na radionici “Generator” vidio 3D olovku. Mogu  se izraditi razni predmeti i igračke. Prvo nam je gospodin Milko Belevski objasnio kako se služi 3D olovkom, a ostalo vrijeme mogli smo biti kreativni. Ja sam napisao 3D olovkom “INFORMATIKA U SRCU” jer volim taj predmet. Radionica je bila izvrsna.

Vito Korolija 7. b:

U posebnoj dvorani Knjižnice ljubazno nas je primio gospodin Milko Belevski. Objasnio nam je kako funkcionira 3D olovka te nam je pokazao kao izgleda unutra. Zatim nam je pustio video da vidimo što sve možemo s njom. Mogućnosti su velike! U to smo se mogli uvjeriti jer na stolu uza zid su bili izloženi razni predmeti napravljeni 3D olovkom: Eiffelov toranj, most, ruža… Pokazao nam je i tvorevine napravljene 3D printerom koje su izgledale vrlo identično običnoj igrački. Poslije smo dobili 3D olovke i papire sa crtežima. Nakon što su se olovke zagrijale, pomoću motora su uvukle plastiku i počeli smo crtati. Ja sam nacrtao Mickey Mousa koji je na moje čuđenje dobro ispao, no kada sam ga išao odvojiti od papira, raspao se. Uglavnom, bilo je to zabavno iskustvo i volio bih ići ponovno na takvu radionicu. Možda mi se idući put crtež neće raspasti.

U svijetu modernih tehnologija i ova radionica na kojoj su sudjelovali naši učenici, mali je korak na putu učeničke kreativnosti.

Pripremio: Antonio Grozdanić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: