AKTIVNOSTI

Robotika – i naši učenici postaju dio Croatian Makers lige

Croatian Makers liga

Robotika – i naši učenici postaju dio Croatian Makers lige

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).
Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija).

Početkom ove školske godine, otvorio se novi natječaj za uključivanje ustanova u Ligu. Uključena je 141 škola i ustanova, među njima i naša škola.

Sudjelovanjem u Ligi svaki sudionik zadužuje svoje mBotove s kojim se druži kroz cijelu natjecateljsku sezonu. U natjecateljskoj sezoni planirano je održavanje 5 kola, a sudjelovanje je obavezno na barem 4 kola za sve prijavljene. Svi sudionici koji sudjeluju u barem 4 kola, na kraju natjecanja dobivaju mBotove u trajno vlasništvo.

Svi sudionici podijeljeni su u regionalne grupe i natjecanja su organizirana u regionalnim centrima. Dio natjecanja održat će se online, a dio fizičkim dolaskom u centar.

Naša škola trenutno je dobila jedan mBot, a ostali će biti poslani uskoro. Učitelji informatike prošli su edukaciju koja se održala u našoj školi 16. studenoga i uskoro kreću s pripremama za 1. kolo natjecanja.

Saznali smo da se još uvijek formiraju timovi učenika na izvannastavnoj aktivnosti Robotika koju vodi učitelj informatike Milan Troskot. Ukoliko volite programirati, obratite se učitelju i priključite se ovom natjecanju i izvannastavnoj aktivnosti.

Pripremili: Antonio Grozdanić i Ante Nekić, 6. razred

Foto i video: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: