Likovna fantazija

Izvannastavna aktivnost Vizualni identitet

Likovna fantazija

U našoj školi postoji izvannastavna aktivnost koja se zove Vizualni identitet, a vodi je profesorica likovne kulture Emina Mijatović. 

Prošli petak posjetili smo naše likovnjake i pogledali njihove zanimljive radove. Učiteljica Emina Mijatović rekla nam je nekoliko rečenica o grupi:

U ovoj grupi ima sretnih 13 učenika, od 5. do 8. razreda. Sastajemo se u učionici likovne kulture, svakog petka,  6. i 7. sat već nekoliko godina. Ove godine imamo i novih polaznika. Radimo na novim plakatima, sve ovisno o prigodi, radimo crteže, obilježavamo npr. godišnja doba, Dan grada Zadra, likovno ćemo se izraziti tijekom cijele godine povodom prigodnih datuma. Imamo i dosta velikih radova po zidovima škole, kao što je mozaik u holu visok 2 metra. Tehnike crtanja su nam ustaljene. Dakle, možemo slikati: akrilnim bojama, temperama, ali i raditi kolaž od papira u boji, mozaik od pločica koje razbijamo u razne oblike… Radove radimo svi ili u grupama.

Učenice se vole likovno izražavati i uživaju stvarati likovne radove potaknute maštom.

Učenica Nela Uzelac nam je rekla da na ovu izvannastavnu aktivnost ide od 5. razreda, odnosno ovo joj je četvrta godina. Ova izvannastavna aktivnost joj se sviđa jer je opuštena atmosfera i može iskazati svoju kreativnost. Preporuča i ostalim učenicima koji se vole likovno izražavati da se priključe.

Pripremili: Donata Mikulić, Marta Vrkić, Karlo Vrkić i Antonio Grozdanić 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

%d blogeri kao ovaj: