Drugaši osmislili svoje kravate

Drugaši iz matične škole obilježili Dan kravate

Drugaši osmislili svoje kravate

U matičnoj školi danas, 18. listopada, sve je bilo u znaku kravate. Zajedno sa svojim učiteljicama svi drugaši obilježili su Dan kravate. Ušli smo u 2. a i 2. d razred želeći vidjeti i čuti što su sve učenici o kravati doznali i na koji su način obilježili ovaj dan.

Na vratima učionica dočekale su nas velike kravate i učiteljica 2. a razreda.

– Volimo obilježavati važne dane. Cijeli smo dan posvetili kravati jer je važna za nas Hrvate. Kravata potiče od Hrvata i po njima je i dobila ime.  Na početku nastave pročitali smo nekoliko zanimljivosti o kravati te pogledali film o najvećoj kravati na svijetu, onoj u pulskoj Areni. Učenici su zatim dobili zadatak oslikati kravatu na način koji to oni žele. Već se naziru boje, slike, simboli; bit će to pravi modni detalji. Treći sat ćemo zajedno sa svim učenicim drugih razreda prošetati s kravatama po našem dvorištu, malo se i fotografirati. Dan kravate obilježava se u svijetu, ali je usko vezan za nas tako da želimo to učencima posvijestiti. To će djeca lakše zapamtiti na ovako kreativan način. Kravata je možda naoko manje važan detalj u garderobi, no ipak prapoznatljiv i značajan – rekla nam je učiteljica Elza Nadarević Baričić dok su mali drugaši oslikavali svoje kravate.

Vezana prije 350 godina

Prošetali smo učionicom i vidjeli kravate svih boja i dezena. Neke su izrazito domoljubne, na kockice, neke na srca, bubamare, sve šarene i jedinstvene. Neki su se odlučil samo za crvenu boju jer su takve bile i prve kravate, no ukrasili su ih detaljima.

– Naučio sam danas da je kravata stara 350 godina. Gledali smo film koji mi se jako svidio, a najbolje mi je bilo kada su postavljali veliku kravatu u Puli. Jako sam ponosan što je to najveća kravata na svijetu – rekao nam je Lovre iz 2. a razreda.

Veselo i šareno bilo je danas kod drugaša, a najavili su nam još jedan događaj; obilježavanje Dana jabuka, i to zajedno s roditeljima.

Učenici 2. d razreda svojim su oslikanim kravatama ukrasili svoju učionicu. Pravi su mali kreativci.

 

Pripremila: Donata Mikulić, 6. razred

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: