ARHIVA

Svečani prijem za male prvaše

Osnovna škola Bartula Kašića upisala najviše prvašića

Svečani prijem za male prvaše

Prigodni program drugaša

Veselo je bilo toga dana u našoj školi. A kako i ne bi kada je u našu školu došlo čak 114 novih učenika! Novih prvašića.

Već na školskom dvorištu osjetilo se uzbuđenje djece, ali i roditelja koji su netrpljivo čekali taj, za njih veliki dan. Veliki, jer odlazak u prvi razred nije mala stvar.

Da bi njihova sreća bila potpuna, pobrinuli su se učenici drugih razreda koji su im pripremili program dobrodošlice. Voditelji programa bili su Lovre Bukvić i Gabrijela Korica, također drugaši koji su vrlo profesionalno obavili taj, za njih veliki zadatak. Bilo je tu pjesme, plesa i glume. Veselo, šareno, dječje.

Pozdravne riječi predstavnika Grada

Sve prisutne toplim riječima dobrodošlice pozdravila je i ravnateljica škole, prof.Katica Skukan i poželjela im ugodan boravak u našoj školi te istaknula da naša škola ove godine u gradu Zadru upisuje najviše prvaša. Svečanost su uveličali i predstavnici Grada Zadra. Tako smo imali čast da je s nama  bio gosp. Joso Nekić, pročelnik Ureda za odgoj i školstvo koji je sve nazočne toplo pozdravio. Nakon njih obratio nam se i gradonačelnik našega grada, gosp.Branko Dukić koji je svojim prepoznatljivim osmijehom na licu uputio djeci nekoliko toplih rečenica. Ukazao im je na ozbiljnost jer polaze u školu, no da ipak ne zaborave na igru jer su još uvijek djeca.

Voditelji su predstavili i Stručnu službu naše škole, koje su uvijek tu kada djeca naiđu na neki problem u učenju ili savladavanju programa. Da bi svečanost bila potpuna, pozvali smo don Darija Tičića da đacima udjeli blagoslov te da tako nadahnuti krenu u prvi razred.

Koja je moja učiteljica?

Ipak učenike je najviše zanimalo tko će biti njihova učiteljica. Njihovo predstavljanje ostavili smo za kraj jer nakon toga oni idu sa svojim učiteljicama u učionice. U 1.A razredu učiteljica je Smiljana Knežević. 1.B Kristina Knežević, 1.C Zlata Mazarović, 1.D Zdravka Viduka i 1.E  Sanda Jović i Alen Juričić (produženi boravak).

Već prvim danom škole hodnicima je odzvanjala pjesma, ples, veselje… baš kako i priliči školi.

Poželjeli smo našim prvašima puno takvih trenutaka i da u školu dolaze s osmijehom na licu.

Mi, učitelji, trudit ćemo se da to tako zaista i bude.

Pripremila: učiteljica Elza Nadarević Baričić

Foto: Bartulin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: