Paintball za kraj

Učenici 7. a razreda prošle su školske godine na dan podjele svjedodžbi zajedno otišli na paintball i na jedan neobičan način obilježili kraj sedmog razreda

Paintball za kraj

Učenici 7. a razreda svake godine ona neki način obilježe kraj nastavne godine. Ove godine bilo je to zajedničko druženje preko igre – paintballa.

Što je paintball?

Paintball je igra koja je prvi put održana 1981. u SAD-u.  Sudionici se natječu u timu ili samostalno s ciljem izbacivanja jednog ili više protivnika, gađajući i označujući ih kuglicama koje sadrže boju iz paintball markera. Pobjednik je ona strana ili igrač koji prvi postigne cilj ili posljednji ostane u igri. Paintball se može igrati na vanjskim površinama i unutar objekata koji se nazivaju paintball terenima ili poljima. Učenici 7. a razreda odlučili su se za Adventure city centar Zadar blizu SRC Franka Lisice.

Od ideje do realizacije

Redovito smo na satu razrednika razgovarali o zadnjem danu nastavne godine i kako ga provesti. Svake godine donesemo kolače ili naručimo pizzu, ali ove godine htjeli smo organizirati nešto drugo, nešto originalno. Nakon oluje ideja došli smo do najbolje,  za kraj školske godine otići ćemo na paintball. Skupljali smo novac cijelo drugo polugodište i napokon odredili datum – 30. lipnja, dan podjele svjedodžbi.  Svaki smo dan odbrojavali koliko još do tada i jedva čekali to druženje. Mali broj učenika, tek dvojica,  imali su iskustvo u paintballu – rekli su nam učenici sada 8. a razreda.

Kakav je bio osjećaj pucati i skrivati se?

Osjećaj je bio izvandredan. Kao da smo u ratu, jer nikad ne znaš tko te može napasti. Bilo je jako napeto za sve nas – rekao je Mak.

Hahahaha…. pola nas nije imalo pojma pucati na početku, ali brzo smo naučili i izgađali jedni druge – rekao je Đani.

Bilo je odlIčno, predobro, uzbudljivo… – dodaje Vita.

Za to nema odgovora… ma… bilo je prefantastično skrivati se i pucati, zabavili smo se, a i pojeli pizzu! – dodaje Eva.

Isprva panika, na kraju oduševljenje

Što kaže razrednica?

Ideja mi se odmah svidjela, no nije mi bilo svejedno; hoće li biti masnica, ozljeda, jauka… No, znatiželja, adrenalin i zajednička zabava su prevagnuli. Na kraju smo svi bili zadovoljni, brojali tek nekoliko manjih masnica. Kako nas je u razredu manje, podijelili smo se u tri skupine; plavi, zeleni i šareni. Od učiteljica sudjelovali smo moja pripravnica Damira Čulina i ja. Bilo je stvarno ludo, učenici su uživali. Opustili smo se u zadnjim borbama potpuno – rekla je razrednica Ana Lisica.

Hoće li ovo ponoviti?

Kakvo je to pitanje ??? – svi su uglas viknuli.

Mislim da svi znaju odgovor na to pitanje! – zaključio je Mak.

Cijeli razred složio se da tri riječi  najbolje opisuju sveukupnu zabavu: PONOVIT ĆEMO SIGURNO!

Pripremila: Eva Knežević, 8. razred

Foto: učenici 8. a razreda

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: