Generator: radionice na struju

Učenici prisustvovali edukaciji u Gradskoj knjižnici

Generator: radionice na struju

Program edukacije „Generator: radionice na struju“ održavao se zadnje četiri subote u Gradskoj knjižnici Zadar. Učenici 6. a razreda: Paola Novoselić, Korina Vulić, Josip Kocman i Josip Šumski pohađali su radionice i na koristan način proveli subotnja jutra.

Četiri zanimljive radionice

Za vrijeme održavanja radionica u Gradskoj knjižnici učenici su naučili kako radi 3D printer, 3D skener, kako koristiti 3D olovku i okušali se u 3D printanju. Naučili su nešto i o osnovama 3D modeliranja. Program robotike obuhvaćao je sastavljanje mBot V1.1 i LEGO Mindstorm EV3 robotskih setova i učenje grafičkog programiranja, elektronike i osnova robotike. Program je bio namijenjen učenicima 5., 6. i 7. razreda.

Radionice su organizirali učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru u suradnji s Američkim kutkom Gradske knjižnice Zadar (American Corner Zadar). O svom iskustvu naši su nam učenici rekli:

Josip Kocman:

Prva tema bila je 3D printer. Bilo nam je zanimljivo zato što su učenici prvi put vidjeli takvu vrstu printera, a svatko je dobio svoju 3D figuricu. Mislim da bi se to trebalo češće održavati, možda čak i u školama,  tako da i ostali učenici upoznaju taj način rada.

Korina Vulić:

Druga tema bila je 3D skener, 3D olovka i iPad. Na tom predavanju učenici su učili čemu služi 3D skener, crtali 3D olovkom i igrali igru na iPad­-u. Naučila sam kako funkcionira skener i dobro se zabavila…

Josip Šumski:

Treća tema bila je mBot V1.1 . Svaki učenik dobio je dijelove svojeg robota te ga je morao sastaviti. Učenici strukovne škole objasnili su nam kako ga sastaviti i programirati. To mi se svidjelo zato jer je svaki robot bio isti, tako da ako imaš jedan upravljač, možeš upravljati svima.

Paola Novoselić:

Četvrta tema bila je LEGO Mindstorm EV3. To nas je stvarno oduševilo. To su roboti koje su programirali učenici. Njima se moglo upravljati daljinskim upravljačem ili tipkama na robotima. Mogli su ispaljivati kuglice ili se kretati. To mi se svidjelo, no ipak su mi bili bolji mBot roboti jer su bili manji i zabavniji.

Uglavnom, ekipa učenika iz Bartula Kašića odabrala je izvrstan način kako provesti subotnje jutro; zabavno i korisno.

Pripremila: Chiara Ćustić, 6. razred

Foto: Josip Šumski

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: